Vroeger toen ik nog “echt” kind was

In mijn blogs vertel ik regelmatig wat mijn nu bezig houd en zoals ik al eens opgemerkt had is het bloggen een soort dagboek en een uitlaatklep voor mij. Juist door er over na te denken en het terug te lezen dingen een plaats te geven.
Ik zal nu eens ingaan over vroeger toen ik nog “echt” kind was.

Het “echt” staat wel tussen aanhalingstekens. Nu heb ik niet de moeilijkste jeugd gehad maar dan ook niet de makkelijkste. Nu was ik niet de populairste op school, verre van dat zelfs maar ik deed mijn ding en had mijn rust.
Toen ik een jaar of 6 was ging ik al veel om met andere meisjes. Je weet wel de verjaardagen en dergelijke. Toen werd er gezegd dat gaat wel over daar groeit “hij” wel overheen. Nou ik kan je vertellen voor zover ik me nog herinner dat zulke verjaardagen wel de mooiste waren en ik op mijn gemak was. Andersom net zo uitnodigingen voor een verjaardag waren bij mij 80% meisjes en 20% jongens. Want ja in het dorp waar ik wegkom kun je je buurjongens (ja die pech had ik) toch niet vergeten. Helaas waren alle kinderen van mijn leeftijd jongens. Nou ja geen probleem alles ging goed tot ik dat ik een jaar of 9 was.

De groepsdeling want jongens en meisjes zijn niet hetzelfde in ieder geval niet in het dorp. Ik zat toen al even op voetbal en Jong Nederland. Dit had te maken voor mijn doen met overcompensatie. Gelukkig bij Jong Nederland zaten er best veel dames op maar wel aparte groepen. Voetbal was wel een dingetje want toen al was ik niet trots op mijn lichaam en toen was het nog normaal om na de training en wedstrijden met het hele team bijna tegelijk te gaan douchen. Wat heb ik daar veel van gebaald zeg. Dat heeft met een aantal dingen te maken. Dat ik niet goed in mijn lichaam zat was al een ding maar dan op een gegeven moment ja jongetjes vinden dat belangrijk hun plassertjes te gaan vergelijken. Toen was er nog een voorval op de voetbal en toen was het voor mij klaar.

Jong Nederland daarin tegen heb ik best lang volgehouden. Heb zelfs nog een bedankbeeldje staan. Helaas net niet de 25 jaar gehaald. Jong Nederland voor de mensen die het niet weten is zoiets als scouting alleen iets vrijer en zonder verplichting van outfit. De natuur met kamperen ik vond het geweldig lekker tot rust komen en soms tot mijzelf. Vooral toen je vanaf 11 jaar mee mocht op zomerkamp gewoon 1 week lekker in de bossen in een tentje en zo alternatief leven als mogelijk. Wil je hoog in de bomen slapen dan bouw je zelf maar wat enz. Toch was ik in de tijd wel veel alleen omdat ik al liep te worstelen met mijzelf. Dus ik ging in de tent als eerste omkleden of als laatste. Probeerde als iel ventje zo mannelijk mogelijk te doen om maar niet op te vallen. Het overcompenseren.

Uit de boten vallen deed ik al maar ik wou niet verzuipen. Leuk was het veelal allerminst maar ik heb bij Jong Nederland veel geleerd over van alles ook betreft groepsdynamiek onder begeleiding/kind en kinderen onder elkaar. Je leert elkaar toch het beste kennen als je op elkaar aangewezen bent. Hetzelfde als de dorpsdynamiek want ja in een dorp met toen 3.000 inwoners is het toch echt ons kent ons. Dus rond mijn 12e was ik echt helemaal op mijzelf helemaal de “keuze” naar de middelbare school maar daar ga ik volgende keer eens op in.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.