Hoe en waarom?

Dat zijn wat vragen die me de afgelopen weken bezig houden. Waarom doe ik dit. Hoe ga ik dit doen. Waarom deze vragen me bezig houden. Vaak handel ik vanuit mijn hart in plaats van mijn hoofd.

Helaas blijkt wel als ik met mijn hart handel ik vaak een mes in mijn rug krijg helaas deze week weer eens. Als ik het kon wil ik de hele wereld wel op mijn schouders nemen maar dat kan ik niet. Ik doe zo mijn best voor mijn omgeving zoals de buurt,vrienden en kennissen op Facebook en alles er tussen in.

Helaas wordt je soms zo erg tegengewerkt of komt iets niet uit dat het zoveel energie kost dat je daar af en toe even aan onder door gaat. Ik was heel blij dat ik tijden geen hyperventilatie meer had maar door alle stress en het onregelmatige leven wat ik nu even heb komt dat nu steeds vaker terug.

Veel vrienden weten hier ook van maar soms stuit je nog op onbegrip. Ja ik begrijp het ook niet altijd. Was het allemaal maar zo makkelijk en zag je alles op een presenteerblaadje. Dat is even niet zo en ach dat heeft ook wel een charme zijn uitdagingen. Begrijp even dat ik soms niet lekker in mijn vel zit en even tijd voor mijzelf wil om dingen op een rijtje te zetten. Als jij dat doet steek ik ook energie en aandacht in jou.

Gelukkig kan ik me vanaf aankomende week weer richten op vele vrijwilligerswerk omdat de regels weer versoepeld zijn en klaar zijn. Hoop dat ik dan ook meer structuur en sociale contacten terug krijg. Tijdje geleden ook nog laptops van iemand gekregen waar ik minima hier in de buurt heel blij mee ga maken voor het nieuwe schooljaar. Het duurt nog 2 maanden maar er zijn nu hier alweer ouders in de stress omdat ze het geld bij elkaar moeten krijgen voor 1 laptop en ze net buiten de regeling vallen.

Ja dat soort dingen daar wordt ik blij van. Help elkaar verder in plaats van alleen ikke, ikke, ikke dat heb ik al genoeg gehoord in een politiek markt deze week.

One Thought to “Vragen”

  1. Frans Aveskamp

    Mooie Blog Suzanne, ik mis alleen de zelfreflectie, zou je zelf ook helpen!

    Groetjes, jou peetoom.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.