Ja wat zijn we aan het doen. Vooral aan het nadenken. Je zult je wel afvragen waarover en waarom. Ik probeer het zo duidelijk mogelijk te omschrijven want er gaan nu zoveel gedachten door mijn hoofd heen dat ik zelf niet meer weet hoe of wat.

Het is weer herfst dus het seizoen van de eikels (waar ik mijzelf nu even onder schaar). Het is ook het seizoen dat de natuur heel veel veranderd. Van het groen waar we tijden van hebben mogen genieten naar allerlei kleuren van geel tot diep rood. Geweldig toch al die diversiteit. Het weer is wat minder en soms wel stormachtig net zoals wat er af en toe in mijn hoofd spookt. Toch heeft het wel wat. Elk blaadje aan de boom zo zijn eigen kleur. Ik kan daar constant van genieten en dat geeft me ook rust.

Rust waar ik zo aan toe ben. Het groen en onzeker wat ik ooit was is ook van kleur veranderd en dat doet het nog steeds. Elke dag maak ik veranderingen door en op een gegeven moment valt de eikel toch van de boom. Ja dan heb ik het over mijzelf. Net zoals bij een boom het een deel is van voorplanting en bescherming. Bij mij is dat vooral bescherming.

Die bescherming acht ik helaas nodig en doe ik mijzelf en anderen soms pijn terwijl dat niet zo bedoelt is. De ervaringen uit het verleden neem ik nog altijd mee naar het NU en de TOEKOMST. Iets mens eigen zoals een seizoen is je hebt er niet altijd grip op.

Iets meer als een jaar geleden ben ik gaan vertellen dat ik anders in elkaar zit dan mensen van mij dachten. Oeh wat was dat toch leuk en interessant . Even iets om mee te pronken dus toen werden er van allerlei afspraken en dingen gemaakt en weet allemaal wat niet meer. Nu kijk ik terug naar een meer als roerig jaar en wat zijn veel van die ideeën bij ideeën gebleven.

Ooit zal ik die eikel zijn die een boom wordt en in pracht en praal staat maar voordat het zover is bescherm ik mijzelf dan wel onder allerlei gekleurde bladeren of onder de grond.

De bomen die mij bescherming hebben gegeven zal ik eeuwig dankbaar zijn maar de eekhoorns die alleen op de buit uit zijn het nakijken geven. Voor diegene die ik ooit gekwetst heb zal ik de boom zijn die bescherming geeft.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.