Ik vind schaken best leuk. Zeer leuk het traint je hersenen en je leert je tegenstander op meerdere manieren kennen. Het schaken op een bord heb ik het dan over.

Momenteel ben ik aan het schaken met mijn gevoelens en mijn leven. Het ergste is ik ken mijn tegenstander als geen ander. Alleen ik zie mijn tegenstander niet. Ik hoor mijn tegenstander wel.

Schaken is vooruit denken maar als ik er geen bord van het leven is kun je geen 3 stappen vooruit denken. Waar en wanneer zet je een volgende zet. Wanneer laat je je koning open en bloot staan. Wanneer dek je je je in?

Ik zie die schaakstukken van mijn tegenstander niet wat het juist zo moeilijk maakt. Ik voel wel wanneer ik schaak sta.

Als je zelf wel eens schaakt en je staat schaak dan weet je heel goed dat je niet altijd de meest logische keuze maakt. Vooral niet in het leven maar ook niet op een bord. Niet als amateur maar ook niet als prof.

Een handleiding in het leven is er niet. Net zoals met schaak er is geen juiste weg. Er vallen stukken weg maar maken dingen wel duidelijker want hoe minder stukken hoe overzichtelijker dingen worden.

Schaak wordt wel eens met een oorlogsspel vergeleken maar dat is niet wat ik bedoel. Schaak is net als het leven op het juiste moment de juiste keuzes maken. Helaas in het leven zie je je tegenstander niet omdat je tegen/met jezelf schaakt.

One Thought to “Schaak(mat)?”

  1. Patty

    Hoi Suzanne, hoe gaat het met je? Hoor graag een update!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.