Het leven is net als schaken

Ik weet niet wie van jullie de Netflix miniserie The Queen’s Gambit heeft gezien. Wat mij betreft een echte aanrader.

Waarom zou je denken? Heel veel dingen kan ik aan mijzelf koppelen of zie een deel van mijzelf. Voordat je verder leest zou ik aanraden om de serie als eerste te gaan kijken.

Ik heb al eens eerder over schaken gesproken ja ik weet het de meesten vinden schaken niks aan of begrijpen het niet (even goede vrienden.) Schaken is eigenlijk wat iedereen elke dag doet zonder dat die er van bewust is. Welke stap zet je op welke tijd en vooral de stappen vooruit denken zijn wel heel erg handig. Dus wil je leren vooruitdenken ga schaken!

Voor mij voelt het leven op dit moment ook als schaken want wanneer doe je wat en vooral het wachten soms op je tegenstanders wat frustratie kan opwekken. Als ik speel dan liefst op een manier die voor iedereen eerlijk is. Helaas is dat niet altijd het geval bij je tegenstander. (nu schrijf ik dit heel vijandig maar dat is niet de bedoeling).

Even een paar analogie├źn bespreken tussen de serie en mij. Het belangrijkste en wat tot nu toe wel doorloopt is het onbegrepen meisje/vrouw in de serie. Helaas niet altijd duidelijk in beeld maar je proeft de smaak wel hoe dingen af en toe zitten en je soms beter op de achtergrond kunt houden.

Dan iets wat ook maar kort in beeld blijft is dat er foute keuzes worden gemaakt ja die heb ik in mijn leven daarin ook gemaakt ook op meerdere manieren. Het is wel zo dat als je geen fouten maakt je er ook niet van leert.

Dan en misschien wel het belangrijkste is dat op een gegeven moment dat je in een keer “bijzonder” bent iedereen aandacht van je wil. Wordt het normaal in bepaalde kringen waar ik blij om ben dat zeker dan verdwijnen bepaalde personen uit beeld. Hun eigen goed maar ga niemand gebruiken die het moeilijk heeft om jezelf omhoog te werken op wat voor manier dan ook.

Zoals in de serie gaat het leven ook met vallen en opstaan. Dit geld net zo goed met schaken. Je kunt een verkeerde zet veroorloven als je het maar oplost met je volgende zet.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.